torsdag 16 oktober 2014

Spårträning med Eros och Travis idag!

Dagens Spår: Idag passade jag på att lägga ett spår åt Eros. Det blev ett cirka 500 m långt spår med fem apporter. Jag använde apporter av lite olika material. Det blev en i gummi, en i plast, en i tyg, en i metall och som avslutning blev det en boll! När jag lagt ut spåret åt honom så tog Elin & jag en härlig skogspromenad med alla hundarna. Bilderna här under är inte från dagens träning utan är tagna från ett annat träningstillfälle. Det fanns tyvärr ingen tid för att fotografera då skymningen kommer så snabbt och det blir dåligt ljus för att fotografera.


 Det var riktigt skönt i skogen. Men man får ju vänta så att älgjägarna har hunnit bli klara för dagen, för här är det älgjakt denna vecka. Så det var ganska sent på eftermiddagen när vi gick ut i skogen med hela gänget. Sedan var det dags för spår. Först ut var Eros med mej som förare, han var väldigt ivrig och så sugen på att spåra, så det blev bra drag i linan.


Men han jobbade noggrant ändå och jag försökte bara tänka på att hålla igen honom lite för att få ner farten. Han är så himla rolig att träna med och det bästa av allt är att han tog alla fem apporter av fem möjliga! Det kändes riktigt bra! :) 


 Sen var det dags för Travis och Elin. Vi testade ett motivations spår med mej som slut, med honom denna gång. Och det blev då motivation vill jag säga, Elin hade fullt sjå att hänga med honom och dessutom så började det ju bli ganska mörkt så det gällde verkligen att titta var man satte fötterna. 


Hon hade som tur var, pannlampa på sig, och det behövdes då verkligen i mörkret. Det såg så himla roligt ut då de kom, jag såg bara en lampa som guppade upp och ner och hörde en hund som drog allt vad han hade. Det var allt tur att hon hade handskar på sig, annars hade hon aldrig orkat hålla honom. Jodå, även Travis hittade det han sökte, nämligen mej och då blev det då julafton med bus, kamp och dessutom godis. Vad kan man mer begära?


Att han dessutom tycker att det är så roligt är en riktig bonus tycker vi. Vi hade en riktigt bra dag i skogen, trots att det blev ganska sent innan vi kom ut. Men så skönt med Härligt Väder. Det är bara att passa på att Njuta av Hundarna & Hösten! 


Önskar Er Alla som går in på vår blogg En Riktigt Skön Höst tillsammans med Era Hundar, Ni som har... Och Alla andra utan hund också förstås ;) Ha det så bra allesammans :)

2 kommentarer:

  1. Detsamma,,, att träna spår älskar Eros brorson Dustin också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad Roligt att Du är in och kikar på vår Blogg. Tack Snälla Du för det �� Visst är det kul med spår och spår träning! Att ha hundar som gillar att träna är ju en extra bonus tycker jag. Gissar nog att Dustin kan bli en riktig stjärna �� på det�� Han har väl Alla förutsättningar för det. Ska bli kul att följa Er. Varmt Lycka till och Önskar Er En Härlig Höst! ��

      Radera