onsdag 12 november 2014

Funktionskontroll för Försvaret!

I helgen var jag och Eros iväg och gjorde vår funktionskontroll för Försvaret. Det är ungefär som ett litet Cert prov för Tjänstehund men det tar inte lika lång tid. Detta gör man för att se att hunden och föraren fortfarande är godkända som Tjänstehunds-ekipage. En domare är med och kontrollerar att vi klarar vår uppgift. Vi fick börja med skottprov. Alla hundarna med förare ställdes upp på rad och sen sköt en testledare några skott. Hunden ska då kunna sitta still och lugn vid föraren. Sedan fick vi "bygga bas" åt hundarna. Då skulle vi binda upp hundarna vid anvisade platser med filt och vattenskål, man kunde även ha bur med, men hundarna ska ha möjlighet att gå ut och in i buren. Hundarna fick sen stanna där, då alla vi förare åkte ut och lade spår åt varandra. Domaren kontrollerade under tiden att hundarna är lugna, tysta och inte är hotfulla då andra personer går runt bland dem. De vill gärna att hundarna är observanta men även kan ligga och vila. Det klarade alla hundarna med glans.

Därefter så fick vi alla åka ut och spåra med våra hundar. Man fick ett spår på cirka 1000 meter som någon annan lagt ut. Eros och jag var första paret ut på spåret. Han fick då först patrullera och när han hittat spåret så sätter man ner hunden och byter till spårsele och spårlina. Därefter får man klartecken att man kan börja. Eros jobbade på jättebra under hela spåret. Det är olika material på apporterna, den första var av trä, den andra var en liten rulle av tyg, den tredje var ett metallrör och den fjärde var ett plaströr. Den sista apporten är slutapporten och den måste man ha med in, annars blir man inte godkänd. Det var en liten arme-väska på cirka 15x 25 cm. Eros hittade alla apporterna och han jobbade på så fint i spåret. Det kändes verkligen mer än bra. Jag tycker han har fått ett jättefint intresse för apporterna, förut så ville han ibland fuska och bara gå över apporterna, för att han tycker att det är så kul med spåret. Men nu är han så noga och visar på apporterna så fint. Jag är Superstolt över Honom!

Därefter var det lunch och sen var det dags för Patrulleringen. Eros och jag var första par ut igen, det var för jag skulle ut och jobba på kvällen och var tvungen att hinna hem och sova före. Eros visade på både vind och ljudmarkering och han jobbade på så bra under hela patrulleringen på cirka 20 minuter. Själv var jag nog lite nervös och missade en ljudmarkering av honom. Så nu får jag tänka på att själv jobba på att hålla koncentrationen uppe, då han är så duktig! Jag fick väldigt fina kommentarer om Eros av domaren. Och han tyckte att det var Väldigt Roligt att få se En Collie som Tjänstehund och att Eros jobbade på så bra. Att han tyckte Vi var ett Trevligt Ekipage gjorde ju inte saken sämre precis. 

Sedan var vi klara för dagen och Vi blev Godkända än en gång för Försvaret. Det kändes riktigt bra och jag är så otroligt Stolt över Eros. Han är verkligen helt suverän! Världens Bästa Eros <3

Några bilder från några av våra träningar. Här är det Glädje & Fart! (Här har jag inte reglementsenlig klädsel.)
En otroligt Glad & Stolt Ägare och Förare till Eros, samma dag som Vi klarade Cert Provet till Tjänstehund! 2012-09-29Inga kommentarer:

Skicka en kommentar